У „Станишићима“ као у Бечу: Глас из слушалица туристе води кроз атракције

Одржан Други регионални сајам вјенчања “Wedding weekend” Бијељина 2018. /ФОТО/
26/02/2018
Лажна наградна игра у име „Етно Села Станишићи“ кружи интернетом
14/10/2018

Етно село „Станишићи“ доноси потпуно ново искуство својим посјетиоцима који уколико то желе од сада у обилазак комплекса овог туристичког драгуља могу у друштву аудио-водича, тачније са слушалицама на ушима, вођени занимљивом и аутентичном причом о сваком од објеката.

Етно село „Станишићи“ доноси потпуно ново искуство својим посјетиоцима који уколико то желе од сада у обилазак комплекса овог туристичког драгуља могу у друштву аудио-водича, тачније са слушалицама на ушима, вођени занимљивом и аутентичном причом о сваком од објеката, каже Ђорђе Станишић.

Станишић прича да је на идеју да ову новину понуди посјетиоцима Етно села „Станишићи“ дошао током боравка у Сан Франциску гдје је посјетио и чувени Алкатраз.

„У пакету који смо платили добили смо уређај и слушалице и објаснили су нам да је то аудио-водич. То је било тако живописно и сликовоти урађено тако да стварно осјетиш живот затвореника и људи који чувају затвор, јер су на том тонском запису забиљежена искуства и затвореника и људи који чувају затвор“, каже Ђорђе.

Он наводи да је по повратку кући разгледајући Етно село схватио да сваки од објеката у том комплексу има своју причу и да би управо оваква новина понудила туристима један потупуно нов и занимљив садржај, а у Бијељини би се по први пут појавио овај сегмент у туристичкој понуди. Ђорђе каже да је пуштена пробна верзија аудио-водича кроз Етно село, како би се видјело како туристи и посјетиоци реагују. Ђорђе је написао текст, а у сарадњи са „Оне студио“ Бијељина настао је аудио-водич.

„Снимак је одрађен феноменално, моја дјевојка Јелена и отац Борис су наратори, а продукцију је након што сам првобитно мислио радити у Београду, урадио Пеђа Димић и „Оне студио“. Изненадио сам се како се озбиљно баве музиком, изнио сам своју идеју, а то је и за њих био изазов и урадили смо одличну ствар“, наводи Ђорђе.

„Тура“ кроз Етно село траје око 32 минута, јер према ријечима нашег саговорника нису хтјели да буду досадни. Снимак се може прекинути кад год то посјетилац пожели, може направити фотографије и наставити даље, тако да тура може да траје и дуже.

„Морам још једном да похвалим „Оне студио“ што су за седам дана урадили музику, како не бисмо нарушавали ауторска права. С друге стране тонске ефекте смо снимали посебним уређајима по Етно-селу, мислим на аутентичне звуке жубора воде, оглашавање патака, коза…“, наводи Ђорђе.

Он додаје да се нада да ће овај пројекат као понуда у Етно селу да заживи, напомињући да нешто слично, а најближе овим просторима постоји једино у Бечу у Аустрији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *