Спортски центар „Саво Милошевић“

Етно Село "Станишићи" може се похвалити богатим спортским животом. У комплексу етно села нази се савремен спортски центар, са два фудбалска стадиона, отвореним теренима за тенис, одбојку, мали фудбал, кошарку, а за наше најмлађе госте посједујемо дјечију играоницу. Овај спортски центар носи назив по нашем прослављеном спортисти и репрезентативцу Сави Милошевићу.

Новоизграђени фудбалски стадион, са вјештачком травом и атлетском стазом са тартан подлогом, као и још један стадион, који је пројектован по ФИФА стандардима, димензија 68x100 м, са квалитетно припремљеним травнатим тереном и системом за наводњавање задовољиће и највеће критеријуме. Свлачионице и пратећа опрема омогућују изузетно повољне услове за припреме фудбалских екипа.
DSCF0602
DSCF0648

DSCF0506
DSCF5914
Поред стадиона налазе се и игралишта за кошарку, рукомет, одбојку и мали фудбал на асфалтној подлози, које могу користити заљубљеници у рекреацију. Такође, терени за тенис, на шљаци, погодни за рекреацију и организовање турнира.

Цијена изнајмљивања тениских терена са вашом опремом износи 10 КМ, са нашом опремом 15 КМ по једном сату. За ноћно играње, под рефлекторима, додатно се наплаћује 5 КМ/1 час.

Спортски центар “Саво Милошевић” као савремена градјевина представља средиште спорта нашег региона, у којој спортисти с ужитком играју своје утакмице, а љубитељи спорта, рекреативци и гледаоци узивају у спортским догађајима. Поред клупских и репрезентационих такмичења која се одржавају код нас, организујемо и престижне турнире у фудбалу за млађе узрасте. Наши спортски терени су погодини за припреме фудбалских екипа, а своје повјерење указали су нам: ФСС, ФСРС, ФСБиХ итд.

Етно Село "Станишићи" и Спортски центар "Саво Милошевић" угостио је многе спортске великане из земље и окружења. Неки од наших почасних гостију били су:


У Етно Селу “Станишићи” у Бијељини, 2009. године основан је ФК "Звијезда09". Клуб је заправо пренесен из села Бргуле, општина Вареш, гдје је постојао прије распада Југославије и рата у БиХ под именом ФК “Звијезда Бргуле”.

Фудбалски клуб “Звијезда Бргуле” основан је 14. јануара 1980. године на челу са Пером Станишићем. Име је добио по шумовитој планини Звијезди. Играли су на новом сеоском стадиону Боровача. Такмичење су започели у Општинској лиги Илијаш, а касније прешли у Општинску лигу Високо. Крајем рата клуб је расформиран.

ФК "Звијезда 09" се од почетка такмичења у оквиру ФСРС сваке сезоне пласира у већи ранг. У сезони 2010/11. играли су у Шестој лиги РС, да би у сезони 2013/14. клуб се по први пут пласирао у Куп РС, а трутно се такмичи у БХ Телеком Премијер лиги.

Вођени идејом да се фудбалским спортом у нашој околини бави што већи број дјеце, Етно село “Станишићи” је 2015. године основало Академију фудбала под називом “Саво Милошевић”, чију реализацију подржава, уз Етно село и сам прослављени интернационалац и рекордер у дресу са државним грбом, Саво Милошевић.

logo-fk-zvijezda09
logo-akademija-savo-milosevic