Хотел "Пирг" заузима доминантно мјесто у Етно Селу "Станишићи" уклапајући се у комплетан амбијент села. Грађен је у средњевјековном стилу и чине га двије куле, од којих је једна реплика ПИРГА Светог Саве са Хиландра.

Хотела "Пирг" је модеран хотел високе категорије (5 звјездица). Његова спољашност одузима дах, а префињена унутрашњост пружа изванредан угођај гостољубивости. Опремљен је по свим свјетским стандардима, модерним намјештајем, техником, климом и лифтовима.

У хотелским собама и апартманима високе класе може да се смјести 80 гостију, а врхунски пратећи садржаји чине да се гости осјећају пријатно и опуштено, чак и ако овдје бораве пословно.

Гостима су на располагању базен, ђакузи када, сауна, сала за масажу, фитнес-сала, играоница, коктел-сала, из које се излази на базен.

У саставу хотела је конгресна сала са сто мјеста, опремљена савременом опремом и кабинама за симултано превођење на више страних језика.

У луксузно опремљеним собама и апартманима гостима су на располагању: кабловска ТВ, телефон, клима уређај, бежични приступ интернету, мини бар, сеф.