Бањалучка филхармонија одушевила бијељинску публику концертом у Етно селу „Станишићи“

У Етно селу “Станишићи” почео Сајам здравља /ФОТО/
27/10/2017
Одржан Други регионални сајам вјенчања “Wedding weekend” Бијељина 2018. /ФОТО/
26/02/2018

Љубитељи класичне музике у Бијељини су у Етно-селу „Станишићи“ 1. новембра имали прилику да уживају у дјелима Штрауса, Брамса, Моцарта, Дворжака, Пучинија, Чајковског, Маскањија, Биничког, Бизеа и других великих композитора у извођењу педесетак музичара Бањалучке филхармоније.

Прије вечерњег концерта, за најмлађу публику је изведен програм са популарним класичним мелодијама за овај узраст и музичким темама из дјечјих и цртаних филмова. Дјечји програм је имао и интерактивни дио у којем су их музичари, диригент и посебно ангажована глумица упознали са саставом оркестра, музичким инструментима и провели кроз причу о класичној музици.

Организатор првог филхармонијског концетра у музичкој историји Бијељине је било Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“.

– Организацијом гостовања Филхармоније доказали смо да је и на оваквим културним догађајима могуће испунити салу, а преко 500 посјетилаца концерта је показало да Бијељина итекако има публику за овакву врсту концерата – оцијенио је предсједник овог Удружења Синиша Пајић.

Бањалучка филхармонија има више од 40 чланова и настоји да одржи континутет концерата и на тај начин развија сцену класичне музике у Републици Српској. Од оснивања 2010. године одржали су бројне концерте широм Републике Српске, а имали су и запажене наступе у Шведској, Грчкој, Италији и Србији и другим земљама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *