Сајам вјенчања поново у Бијељини

Отворена “Примавера”, музички фестивал са највећим бројем такмичара у БиХ
24. марта 2017.
Свечано отворен „Wedding Weekend Bijeljina 2017“
8. априла 2017.

Регионални сајам вјенчања „Wedding weekend Bijeljina 2017“ биће одржан 8. и 9. априла у Етно селу “Станишићи” у свечаном салону “Москва”.

“Wedding weekend Bijeljina 2017″ ексклузивни је изложбени сајам, настао из жеље да будућим младенцима омогући најбољу припрему за предстојећу сезону вјенчања, као и да на једном мјесту понуди богат садржај аутентичних и квалитетних излагача који ће пружити праве савјете, представити своје производе и све услуге неопходне за организацију савршеног вјенчања”, рекла је на данашњој конференцији за новинаре ПР Сања Трифковић.

“Један од проблема са којим се сусрећу све локалне заједнице и комплетна Република Српска јесте проблем заснивања и одржавања породице. Као последица тога је, свакако и огроман пад наталитета и тенденција све мањег броја становништва Републике Српске. Ми смо ријешили да на свој начин допринесемо маркирању овог проблема и подстакнемо младе да заснују породицу, да се вјенчају“.

У оквиру активности на овом сајму, планирамо и организовање округлог стола о теми „Значај и улога породице у савременом друштву“ о којој ће разговарати еминентни стручњаци из области науке, образовања, православне цркве и невладиног сектора.

Неки од учесника су протојереј Драгомир Сандо, професор на Факултету богословије у Београду, проф. др Драго Вуковић, професор на Факултету у Источном Сарајеву, представници општина, покровитељи и остали”, додаје Трифковићева.

Покровитељи овог догађаја су Град Бијељина, општина Угљевик и општина Лопаре.

“Општина Лопаре подржава организовање овог сајма. Циљ нашег учешћа је подстицај младих да склопе брак и да заједно идемо у ново вријеме, јер сваки брачни пар је битан за сваку локалну заједницу, што доприноси и повећању наталитета, и зато на сваки начин треба да допринесемо њиховом заједничком животу”, рекао је Миленко Ристић, предсједник СО Лопаре.

“Општина Угљевик је увијек спремна да подржи младе. Имамо низ пројеката, а један од главних је – општина Угљевик за своју младост. С обзиром на то да смо орјентисани да што више младих сачувамо у Угљевику, да опстану ту и да раде, одлучили смо да подржимо ову манифестацију и мислимо да је то један од најљепших тренутака у животу сваког младог човјека, а и нама нешто старијима да се присјетимо како је то некада било, а како изгледа сада”, рекла је Цвјетана Драгоњић, замјеник начелника општине Угљевик.

Пријатељи без чије подршке не би могао да буде организован догађај је компанија М:тел, као друштвено-одговорна компанија која учествује у великом броју друштвено-корисних активности или акција.

“Овај сајам вјенчања осим тога што промовише све што је потребно за вјенчања, има и другу компоненту, а то је промоција правих вриједности, оснивање породице, те смо наравно одлучили да будемо уз овај сајам. Осим што смо пријатељи овог сајма, ми ћемо представити и наше производе који су намијењени за цијелу породицу, а то је наш Опен пакет”, рекла је Милица Стојаковић, ПР компаније М:тел.

Организацију су подржали и Регионална привредна комора Бијељина и Здравствена установа “Кућа здравља” из Бијељине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *