Отворена “Примавера”, музички фестивал са највећим бројем такмичара у БиХ

Подјела новогодишњих пакетића
27. децембра 2016.
Сајам вјенчања поново у Бијељини
26. марта 2017.

Концертом пијанисте Александра Сердара из Београда, у четвртак је свечано отворен ИИ Интернационални фестивал музике „Примавера“.

До 26.марта, у Етно селу „Станишићи“ такмичиће се 350 ученика из 60 музичких школа из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније у категоријама клавир и клавирски дуо, виолина, хармоника, гитара и флаута.

– Пријатно сам изненадјен бројем учесника на „Примавери“ с обзиром да је фестивал установљен прошле године. То је сигурно највећи фестивал у БиХ, рекао је на свечано отварању мр Арсен Чаркић професор на Академији умјетности у Бањалуци, који је, поред Сердара и Маје Азабагић из Тузле, члан жирија у категорији клавир и клавирски дуо.

Организатор фестивала је Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“ у сарадњи са СМШ „Стеван Стојановић Мокрањац“ из Бијељине. Синиша Пајић, директор фестивала, захвалио је колегама музичким педагозима на одзиву и подршци фестивалу и позвао љубитеље класичне музике на концерте побједника који ће се одржати у наредна три фестивалска дана у свечаној сали „Москва“.

Фестивал су подржале и локалне управе у Бијељини, Угљевику и Лопарама, Епархија зворничко-тузланска, привредници и појединци који су, како кажу организатори, препознали потребу да се музичка умјетност и талентовани ствараоци изборе за бољи статус, а талентованим ученицима пружи адекватна јавна подршка.

Медијски покровотељи „Примавере“ су Пан радио и Семберске новине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *