Фестивал дјечијег и омладинског фолклора у Етно Селу „Станишићи“

Бијељински средњошколци гламурозно прославили Другарско вече
22. маја 2017.
Просидба као из бајке, Станко дојахао на коњу и запросио Милену
30. маја 2017.

Од 26. до 28. маја у Бијељини ће бити одржан Међународни фестивал дјечијег и омладинског фолклора, који ће окупити око 20 културно-умјетничких друштава из земље и региона, са више од 1200 учесника.

Свечано отварање Фестивала предвиђено је у петак 26. маја у 20,00 часова у свечаној сали хотела Москва у Етно селу „Станишићи“, док ће у послеподневим часовима, тачније од 16,00 часова, на улицама Бијељине бити одржан дефиле Културно умјетничких друштава.

У дефилеу ће учествовати Културно умјетничка друштва обучена у народне ношње, а уз пратњу пар оркестара играчи ће представити неколико кратких фолклорних игара“, рекла је за портал Бијељина данас, Александра Цвијетиновић, организатор Фестивала.

У суботу 27. маја испред Градске управе, у 17,00 часова грађани ће моћи да се упознају са Културно-умјетничким друштвима, учесницима друге фестивалске вечери, а након тога и да присуствују њиховом концерту у Центру за културу са почетком у 19 часова.

Оба фестивалска дана, испред хотела Москва у Етно селу „Станишићи“, од 11,00 до 20,30 часова, посјетиоци могу да погледају изложбу ручних радова и народне ношње.

Организатор Међународног фестивала дјечијег и омладинског фолклора је клуб за дјецу „Гарфилд“ и културно умјетничко друштво „Плетеница“ из Бијељине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *